Александър Иванов: Средства от Общината не се очакват, ще гоним целите според възможностите

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) отбелязаха страхотна победа при домакинството си над полския Алурон Вирту Варта Заверче в мач-реванш от 1/16-финалите в европейския турнир за Купата на CEV (CEV Cup). 

При домакинството си в зала „Васил Левски“ те надиграха именития съперник с 3:2 гейма.

Въпреки успеха „тигрите“ отпадат“ от по-нататъшна надпревара, след като в първия мач загубиха с 0:3. 

Виктор Йосифов: Най-важното е проектът "Хебър" да се запази
Виктор Йосифов: Най-важното е проектът "Хебър" да се запази

Тимът на Пазарджик обаче напуска европейска сцена достойно и с гордо вдигната глава.

Хeбър обърна Заверче в Пазарджик, но отпадна от Купата на CEV
Хeбър обърна Заверче в Пазарджик, но отпадна от Купата на CEV

Президентът на ВК Хебър Александър Иванов заяви в интервю за BGvolleyball.com, че се отваря нова страница, като ще се търсят партньорства без участието на Общината, както и, че от тук нататък ще се гонят целите според възможностите.

Честита победа, твоят коментар за мача?

Супер мач се получи! Много емоционална победа с оглед на всички трудности, които ни съпътстват. Също така е много важна и от психическа гледна точка. Тук е на момента да благодаря на отбора. Събраха се и се раздадоха - за града и за всички поддръжници. Тук е момента да благодаря на феновете. Застанаха зад отбора като едно цяло! Много позитивен мач, въпреки, че отпаднахме. Постигнахме престижна победа, която е за първи път срещу Заверче, в срещите ни досега, още повече, че те са претендент за спечелването на европейския турнир.

Смяташ ли, че тази победа може да доведе до интерес отстрана на фирми и спонсори?

Надявам се. Истината е, че нещата не стоят добре, защото Община Пазарджик няма да ни подсигурява финансова помощ, което променя нашата концепция за търсене на спонсори и партньори. От утрешния ден отваряме нова страница и започваме да търсим партньорство с различни фирми, без да има помощ от Общината, което бе изключително важен фактор.

Колко от състезателите ще останат, има ли яснота?

След като се промени позицията на Общината, нашите планове също се променят. Отборът е наясно с това. Засега не можем да кажем колко от тях остават. В следващите дни по- интензивно ще търсим подкрепа, за да видим на какво ще разчитаме и какво ще им предложим.

Треньорският щаб ще се запази ли?

Треньорският щаб към момента няма промени. Ще дадем няколко дни на всички състезатели да помислят. След това да поговорим, за да видим как ще продължим.

Има ли опасност Хебър да не продължи своето съществуване?

Не. Въпреки критиките, ние изградихме устойчива структура в клуба, която създаде състезатели, с които можем да продължим. Естествено с различни цели. Но и затова трябват средства. Това не значи, че можем да продължим без пари. Ще гоним целите според възможностите. Разчитаме на феновете и града, защото именно те ни държат будни в такава тежка ситуация.

Якопо Масари се сбогува с Хебър в Инстаграм
Якопо Масари се сбогува с Хебър в Инстаграм

Да обобщим, в момента състезателите са на изчаквателна позиция?

Горе-долу да. Играчите са наясно и в следващите няколко дни ще има развръзки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти