Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Тонислав Йорданов измъкна трите точки за Арда от "Надежда" - отзивите след 0:1

България над всичко! Поздравления за смелата постъпка, Илиане!

Когато стана ясно, че Илиан Илиев може да замени Младен Кръстаич начело на България, мненията бяха разнопосочни. По-скоро преобладаваха тези, че наставникът не трябва да “спасява БФС”. Официалното му назначение не се прие с ентусиазъм, а по-скоро с “на този защо му трябваше да приема”, “ще се провали”, “продаде се” и други подобни подмятания.

Илиан Илиев: Не сме чак толкова далеч от първия и втория, два пъти се спъваме в един и същи камък
Илиан Илиев: Не сме чак толкова далеч от първия и втория, два пъти се спъваме в един и същи камък

Най-вероятно е имало и много хора, които са се опитали да го откажат от авантюрата “селекционер на България”. Да, авантюра, защото клубният отбор на Илиан - Черно море, прави един от най-силните си сезони в историята, наставникът изглежда бетониран на поста си при варненци, феновете го боготворят.

Той обаче реши да рискува всичко знаейки много добре каква ще е реакцията на по-голямата част от обществото.

Показахме, че можем! Силен мач на България, но изпуснахме да бием звездите на Сърбия
Показахме, че можем! Силен мач на България, но изпуснахме да бием звездите на Сърбия

От един приятел, който е разговорял с Илиан Илиев, разбрах мотивите му да приеме поканата. “Болно ми е, яд ме е, че всички ни бият. Не мога да гледам как българският национален отбор страда. Знам, че тези футболисти могат повече.”

Илиан се оказа прав в преценката си за състезателите и това се видя още в първите му две срещи срещу фоворитите Унгария (2:2) и Сърбия (2:2). Дали ще продължим по същия начин, е отделен въпрос. И друг път сме стартирали с два-три добри мача при нови треньори, а знаем докъде сме стигали.

Тук идеята е друга. Илиан Илиев показа характер и смелост с предизвикателството “България”. Той пое “лъвовете” в момент, в който те агонизираха и едва ли е имало изобилие от класни специалисти да се ангажират с тях. Илиан заложи и репутацията си, и кариерата си в името на България.

Поздравления за смелостта, Илиане! Хвърли се в дълбоки и мътни води, в които трудно се оцелява, но ти не се уплаши. Дано успееш в твоето най-голямо предизвикателство! С действията си показа, че слагаш България над всичко.

Последвайте канала ни в

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти