Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гонзо: Работим добре, но хората не го знаят, на 8 декември ще представим нещо, което не е правено в България

Техническият директор на България Георги Иванов похвали работата на Илиан Илиев и щаба му в мачовете срещу Унгария (2:2) и Сърбия (2:2). Гонзо е категоричен, че тимът ни има голям потенциал, но някои хора не го виждат. Иванов допълни, че в БФС се работи добре, но хората не го знаят, защото гледат само резултатите и допълни, че на 8 декември футболният съюз ще представи нещо, което не е правено в България.

Показахме, че можем! Силен мач на България, но изпуснахме да бием звездите на Сърбия
Показахме, че можем! Силен мач на България, но изпуснахме да бием звездите на Сърбия

“Поздравявам треньорския екип за начина, по който подреди отбора в двата мача. Показахме потенциал, различно лице. От една година повтарям, че този отбор има потенциал, някои хора не го виждат.

Поставихме една основа, някои хора не я виждат. В този цикъл, в който играхме, видяхме Сърбия и Унгария какви отбори имат. За тази една година беше много трудно, но Илиан Илиев и треньорският екип показаха как трябва да се играе.

Илиан Илиев: Не сме чак толкова далеч от първия и втория, два пъти се спъваме в един и същи камък
Илиан Илиев: Не сме чак толкова далеч от първия и втория, два пъти се спъваме в един и същи камък

Промениха схемата. Българските отбори играят в система с четирима защитника и при предишния треньор трябваше да си променят цялото мислене за три дни. Илиан намери правилния начин да подреди отбора и то се вижда от резултатите.

Когато един треньор няма резултати, винаги грешката е в ръководството, че го е назначило. Не бягаме от отговорност. Не казваме, че Кръстаич е виновен. Сега показваме едно постоянство.

Нашите футболисти издържаха не само физически, но и ментално срещу два много сериозни отбора.

При тегленето на жребия всички мислехме, че Сърбия и Унгария не са Франция и Италия, но пък имат футболисти на ниво Франция и Италия.

Потенциалът на играчите е по-голям от това, което имаме като точки и класиране”, каза Гонзо след днешното равенство срещу Сърбия в Лесковац.

“Поканен съм от Боби Михайлов да работя във футболния съюз. Опитвам се да работя така, че не само мъжкия отбор, но и всички други гарнитури да се развият. Трябва да работим с ДЮШ. Затова говорим за единна методика. След 10 дни ще представим учебник или както искате го наричайте. На 8 декември ще представим нещо, което не се е правило в България. То е препоръчително за клубовете, не е задължително. Много е трудно да накараш частни фирми да го спазват, защото клубовете са такива. Не можеш да им го наложиш”, разясни техническият директор на “трикольорите”, след което отново коментира безредиците в София от преди три дни.

“Казвам, че ние работим добре, но много хора не го знаят, защото гледат само резултатите. Ако питате мен, винаги съм си тръгвал сам. И сега не ми е проблем да си подам оставката.

Ние желаем феновете на стадиона, но не желаем такива агресивни фенове. Гледаме европейски мачове, такива неща са недопустими.

Има доста примери, в които при такива безредици загиват хора. Говорихме с УЕФА и те подкрепиха решението. Ако бяха на стадиона, можеше да се случи нещо много, много по-лошо. Виждаме политически скандали - гледаме една партия иска оставки на хора от друга. Футболът не е бойна арена”, завърши легендата на Левски.

Последвайте канала ни в

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти