ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

В Мерцедес смятат, че вече нямат предимство пред Ферари

Според главния инженер на отбора на Мерцедес във Формула 1 Андрю Шовлин пилотите на „черните стрели“ Люис Хамилтън и Джордж Ръсел вече не се радват на предимството на работата с гумите спрямо Ферари, на което разчитаха по-рано през сезона.

По думите на Шовлин едно от големите подобрения при „черните кончета“ през последните седмици, освен тяхната скорост, е и работата с гумите в хода на състезанията. В началото на сезона Шарл Леклер и Карлос Сайнц също показваха високо темпо на момента, но много бързо износваха гумите си, което не им позволяваше да се борят за челни класирания в неделя.

Хамилтън каза защо той и Ръсел изостават толкова много на "Сузука"
Хамилтън каза защо той и Ръсел изостават толкова много на "Сузука"

В последните няколко старта обаче тази тенденция не се забелязва и Скудерията започна да топи пасива си от Мерцедес в спора за второто място в отборното класиране. Преди финалните шест кръга за годината разликата между двата екипа е само 20 пункта, а в началото на лятната пауза тя беше 56 в ползва на „черните стрели“.

Мерцедес вече работи изцяло по колата за догодина, но W14 ще има още подобрения
Мерцедес вече работи изцяло по колата за догодина, но W14 ще има още подобрения

„Мисля, че дефицитът в представянето, който имахме в бързите завои в квалификацията ни коства и в състезанието – каза Шовлин, говорейки за Гран При на Япония – На тази писта е важно колко сцепление ще имаш в бързите завои, а голяма част от него идва от притискането. Ние изглежда имахме пасив в това отношение.

„Ферари донесоха нов под, така че може би са напреднали. Но ако погледнем последните състезания ще видим, че предимството с деградацията, което имахме по-рано през сезона, вече го няма“, добави Шовлин.

Сходно мнение с неговото изказа и ръководителят на Ферари Фредерик Васьор.

Ферари: В Япония бяхме консервативни и уплашени
Ферари: В Япония бяхме консервативни и уплашени

„Със сигурност, ако се върнем към първите състезания за годината – работата с гумите и деградацията не ни бяха сила. Знаехме, че на „Сузука“ с тази висока температура ще е рисково. Но смятам, че се справихме добре. Състезанието беше под контрол, стратегията също. Справихме се добре. Определено е стъпка напред спрямо началото на сезона“, заяви Васьор.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти