Шампионката Ига: Извинявам се на екипа ми, че понякога съм непоносима

Шампионката Ига: Извинявам се на екипа ми, че понякога съм непоносима

Световната номер 1 Ига Швьонтек триумфира за втори пореден път на “Ролан Гарос”, както и за общо трети в Париж, а и за четвърти в турнир от “Големия шлем”.

На финала във френската столица тя надделя в близо тричасов дуел с Каролина Мухова - 6:2, 5:7, 6:4. Тя беше много развълнувана на награждаването и дори се извини на екипа си, че понякога е непоносима, защото по време на мача имаше множество напрегнати ситуации, в които тя дори им крещеше.

“Благодаря на всички. И в предишния ни мач знаех, че ще бъде много трудно срещу теб, защото си страхотна тенисистка. Наистина бях впечатлена и много затруднена от големия арсенал на ударите ти.

Швьонтек оцеля в напрегнатия финал и ликува с четвърта титла от "Шлема"
Швьонтек оцеля в напрегнатия финал и ликува с четвърта титла от "Шлема"

Поздравления за екипа ти, защото знам колко е трудно да се поддържа високо ниво в тура толкова седмици без почивка. Благодаря на моя екип и съжалявам, че понякога съм непоносима, но наистина не е лесно при толкова поредни седмици с турнири.

Благодаря на полските фенове и благодаря на всички свързани с този турнир, защото това ми е любимото място за тенис. Винаги е удоволствие да се връщам тук в Париж.

Благодаря и на всички полски фенове, които не спряха да ме подкрепят”, каза развълнуваната Ига.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти