Върнаха най-бързата обиколка на Лука Марини, който ще стартира в челото

Лука Марини трябваше да започне днешния спринт за Гран При на Италия от 11-та позиция на стартовата решетка, след като загуби своята най-бърза обиколка в провелата се по-рано квалификация на „Муджело“. Причината затова бе фактът, че италианецът бе напуснал ограниченията на трасето още в началото на своя летящ тур.

След финала на квалификацията обаче случаят бе преразгледан и рейс директорът прецени, че Марини не е напуснал пистата, в по-скоро обиколката му е била изтрита заради грешно показание на един от сензорите, разположени край пистата. Така обиколката на Марини му бе върната и той ще може да започне днешния спринт от четвъртата позиция на стартовата решетка.

Това четвърто място ще се превърне в трето за утрешния основен старт на „Муджело“ заради наказанието на Алекс Маркес. Пилотът на Грезини Дукати се класира трети днес, но ще бъде преместен с три места назад за утрешното състезание, заради инцидента му с Брад Биндър и Йоан Зарко на старта на Гран При на Франция. Тъй като санкцията на Маркес важи само за основното състезание, той ще може да заеме третата си позиция за спринта по-късно днес.

Баная с фантастичен полпозишън за домашната си Гран При на Италия
Баная с фантастичен полпозишън за домашната си Гран При на Италия

Самата спринтова надпревара за Гран При на Италия ще започне в 16:00 часа българско време.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти