Доктор Марко: Още никой не се е доближил до Ред Бул

Съветникът на Ред Бул във Формула доктор Хелмут Марко е на мнение, че авансът на световните шампиони в битката за титлата този сезон се е увеличил в последните състезания, тъй като преследвачите на лидера постоянно се сменят.

Ред Бул стартира сезона с 7 победи в първите 7 състезания, като остави Астън Мартин, Ферари и Мерцедес да се борят основно за третото място на подиума. Най-често тази позиция заема Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който започна кампанията с четири подиума в първите пет състезания, но дори и той е на 70 точки от водача в класирането Макс Верстапен.

За второто място в класирането на конструкторите върви много оспорвана битка, като там основният преследвач на Ред Бул се сменя често, а след Испания тази роля пое Мерцедес, благодарение на сериозно ревизирания W14. И затова доктор Марко смята, че битката на Мерцедес, Астън Мартин и Ферари само помага на Ред Бул.

Хорнър: Чеко може да се успокои, след като изостана от Макс
Хорнър: Чеко може да се успокои, след като изостана от Макс

„Подобренията и промените по колите на нашите съперници донесоха само промяна в тяхното класиране – обясни бившият пилот пред австрийската телевизия OE24. – Не искам да съм арогантен, но ще кажа следното: В действителност те не са по-близо до нас, просто се редуват в това кой да заема второто място. Това е добре за нас, защото с всяко състезание авансът ни в класирането става все по-голям.”

Може ли Ред Бул да уволни Перес?
Може ли Ред Бул да уволни Перес?

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти