Може ли Ред Бул да уволни Перес?

Бившият механик на Макларън и настоящ анализатор Марк Прийстли прогнозира, че Серхио Перес може и да не изкара до края на сезона като пилот на Ред Бул.

В Барселона мексиканецът записа поредния си слаб уикенд, като след грешка в квалификацията стартира едва 11-и и завърши 4-и. И въпреки, че беше много близо до подиума, Перес не успя да се пребори с Джордж Ръсел за място в Топ 3 на финала.

„Перес допусна някои грешки в квалификацията в Испания – обясни Прийстли в подкаста на BBC Chequered flag. – Той наистина се издъни и трябваше да стартира доста по-назад отколкото му се искаше. В средата на колоната битката е много оспорвана и Перес се опита да направи нещо по-различно, защото знае, че разполага с много бърз автомобил, но стигна само до четвъртото място.”

Хорнър похвали Перес за четвъртото място
Хорнър похвали Перес за четвъртото място

Прийстли коментира и психическото състояние на Перес, който беше много по-бърз и силен в началото на сезона.

Перес: Беше трудно да следвам Мерцедес
Перес: Беше трудно да следвам Мерцедес

„Не знам дали Серхио загуби увереност в последните седмица, все пак само допреди две седмици се обсъждаха шансовете му да се бори за световната титла. А сега има хора, които оспорват мястото му тима. Дали Серхио ще успее да изкара до края на сезона като пилот на Ред Бул?”

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър демонстрира съвсем различна позиция и обясни, че Перес си поставя твърде високи изисквания, в тима са наясно с възможностите му и очакват той отново да си върне добрата форма.

Миналата година Перес подписа нов договор с Ред Бул, до края на 2024, като контрактът беше обявен след победата му в Монте Карло.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти