Формула 1 излезе с позиция относно риска Гран При на Канада да не се проведе

През последните 24 часа се появиха спекулации, че заради множеството горски пожари в канадските провинции Квебек и Онтарио предстоящата следващата седмица Гран При на Канада във Формула 1 може да бъде анулирана, по подобие на Гран При на Емилия-Романя миналия месец. Както е известно уикендът на „Имола“ не се проведе заради проливните дъждове и наводненията в едноименната италианска област.

По-рано днес от Формула 1 излязоха с позиция относно предстоящата визита на шампионата в Монреал, който се намира в провинция Квебек. От становището на Формула 1 става ясно, че поне засега няма опасност Гран При на Канада да не се проведе.

„Състезанието не е под риск и ние бяхме уверени, че ситуацията в Монреал в този момент е по-различна от други части на Канада и Съединените щати. Рискът остава малък и качеството на въздуха в Монреал е добро“, заяви говорител на Формула 1.

По данни на Формула 1 пожарите са на повече от 800 километра от Монреал, където качеството на въздуха е започнало да се подобрява през последните дни, след като по-рано тази седмица то се влоши заради дима от пожарите. Прогнозите са следващите дни, че вятърът ще продължи да насочва пушека от пожарите далеч от Монреал.

Пирели обяви гумите за следващите три старта във Формула 1
Пирели обяви гумите за следващите три старта във Формула 1

Въпреки това групата за менажиране на риска на Формула 1 ще продължи да следи ситуацията в Монреал.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти