Пирели обяви гумите за следващите три старта във Формула 1

Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви смесите, с които ще разполагат отборите и пилотите в следващите три кръга от сезон 2023, които ще се проведат в Канада, Австрия и Великобритания.

В Канада в края на следващата седмица и в Австрия две седмици по-късно Пирели ще предостави на отборите своите най-меки смеси (С3, С4 и С5). Тази комбинация вече беше използвана два пъти през сезона, като това се случи по време на състезанията в Азербайджан и Монако. Тези три типа гуми за сухо трябваше да се използват и в Емилия-Романя, където обаче състезание въобще нямаше заради наводненията в едноименната италианска провинция.

Във Великобритания пък екипите ще разполагат със смесите С1, С2 и С3, които са от по-твърдата част на гамата Пирели. Тази комбинация също беше използвана два пъти в първите седем уикенда, които се проведоха. Това се случи в Испания през миналата седмица, както и в Бахрейн на старта на сезона.

На „Силвърстоун“ дебюта си ще направи и новата конструкция на гумите, която пилотите имаха шанса да изпробват по време на петъчните тренировка на „Каталуния“ миналата седмица. Тази нова конструкция се въвежда заради по-големия от очакваното скок в представянето на колите от началото годината.

От Пирели потвърдиха новата конструкция на гумите във Формула 1
От Пирели потвърдиха новата конструкция на гумите във Формула 1

Въпреки че пистата „Силвърстоун“ е сред тези, които натоварват най-много гумите от Пирели няма да заложат на своята най-твърда смес за този сезон – С0, която все още не е използвана. С0 всъщност кореспондира на миналогодишния модел С1, докато за тази година бе създадена нова гума С1, чието представяне е по-близко до това на С2. Очакванията са С0 да се появи по-късно през сезона, а това най-вероятно ще се случи в Нидерландия

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти