Мерцедес отнесе солена глоба след Гран При на Испания

Отборът на Мерцедес бе глобен с цели 10 000 евро след вчерашната Гран При на Испания, заради неспазването на протокола преди церемонията по награждаване. На „Каталуния“ и Люис Хамилтън, и Джордж Ръсел стигнаха до подиума, след като завършиха съответно втори и трети зад победителя Макс Верстапен.

Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона
Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона

Още преди да се качат на подиума обаче физиотерапевтите на двамата британци бяха забелязани да влизат в зоната на закрития парк, докато пилотите даваха своите телевизионни интервюта. Това е в пряко нарушение на инструкциите, които са били разпространение до отборите преди старта на състезанието.

След този инцидент, който бе докладван на комисарите от медийния делегат на ФИА, представители на отбора бяха привикани при комисарите. Там на тях са им били представени и видео доказателства, които подкрепят доклада на медийния делегат.

На фона на всички тези доказателства стюардите са нямали друг избор, освен да глобят отбора на Мерцедес, тъй като отговорността за всички действия на служителите на тимовете се носи от самия отбор, в случая този на Мерцедес.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти