Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 часа: Гигант (Съединение) срещу Несебър в двубой от Югоизточната Трета лига

Никола Цолов напредна с още две места след финала на спринта в Испания

Никола Цолов напредна с още две места след финала на спринта в Испания

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов пресече финалната линия в днешния спринт на пистата „Каталуния“ край Барселона на 17-то място, но веднага спечели две места, заради наказанията на Хю Бартър (Кампос) и Габриеле Мини (Хайтек), които изкачиха Никола на 15-та позиция.

Още преди финала обаче беше ясно, че Българския лъв може да спечели още позиции, тъй като няколко пилота пред него щяха да бъдат разследвани заради различни инциденти в хода на дистанцията. Сред разследваните бяха Кайо Колет (Ван Амерсфоорт), Пол Арън (Према) и съотборникът на Никола в АРТ Гран При Грегоар Соси.

Никола Цолов завърши 15-ти в първото състезание в Барселона
Никола Цолов завърши 15-ти в първото състезание в Барселона

От тях Колет бе санкциониран с 5 секунди, тъй като не бе спазил инструкцията на рейс директора за безопасно връщане на пистата в първия шикан на пистата. Бразилският пилот финишира на само 0.5 секунди пред Цолов и след наказанието си се смъква на 17-то място.

По-тежко беше наказанието на финиширалият на деветата позиция Соси, който бе санкциониран с 10 секунди. Причината за наказанието на швейцарецът бе неговият контакт с Дино Беганович (Према) на изхода от деветия завой в 15-та обиколка. След този удар шведският състезател спука гума и напусна състезанието, докато Соси продължи, финишира девети, но след наказание се смъкна на 23-то място.

Колкото до разследването на Арън за изблъскването на Себастиан Монтоя (Хайтек) извън пистата наказание нямаше, тъй като комисарите прецениха, че това е състезателен инцидент. Така след всички наказания Никола Цолов прогресира с още две места и финишира 13-ти в спринта на „Каталуния“.

Утре, в 10:55 часа сутринта българско време, ще се проведе и основното състезание на испанското трасе, което ще бъде с дължина от 25 обиколки. Както и днес Никола Цолов отново ще трябва да стартира 19-ти заради проблемите, които имаше във вчерашната квалификация.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти