Вирус и повреда дръпнаха назад Никола Цолов в Барселона

Много тежка се оказа квалификацията за петия кръг от сезона във Формула 3 за български пилот Никола Цолов. Българския лъв завърши сесията на 19-о място, на 1,025 секунди от първия – Хосеп Мария Марти.

Представянето на Никола днес беше компрометирано от здравословното му състояние – той се бори с вирус и освен това получи повреда в съединителя в хода на квалификацията.

„Наистина беше тежко, защото заради болестта не съм спал от три дни, но в същото време мога да използвам само ограничен кръг лекарства заради допинг тестовете – обясни Никола. – Физическите натоварвания на тази писта са сериозни. Отделно от това, в квалификацията имах трафик в бързите обиколки, а преди второто ми излизане на пистата получих повреда в съединителя и закъснях да се върна на трасето. Натисках повече в загряващата обиколка и започнах бързия тур с почти прегрели гуми, което се отрази и на резултата ми.”

19-о място за Никола Цолов в квалификацията в Барселона
19-о място за Никола Цолов в квалификацията в Барселона

Никола обаче обясни, че най-голямата загадка за деня е липсата на темпо в автомобила му, подготвен от ART Grand Prix.

Цолов започна уикенда в Топ 20
Цолов започна уикенда в Топ 20

„Все още нямам обяснение какво се случва с колата – заяви българският пилот. – Третата ми обиколка в квалификацията беше много добра, карах силно и точно, очаквах добър резултат, а се оказа, че пак съм на 1 секунда от най-бързия.”

Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона
Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона

В тренировката сутринта Никола записа 19-о време, отново заради проблеми в трафика, а в квалификацията последователно постигна следните времена в бързите си обиколки: 1.29,262 минути, 1.29,100 минути и 1.28,612 минути.

Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула 3
Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула 3

Спринтовото състезания в Барселона (21 обиколки) стартира утре в 11:30 часа българско време.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти