Сайнц: Не може да има два старта от Формула 1 в Испания

Пилотът на Ферари във Формула 1 Карлос Сайнц прогнозира, че ако испанците искат Мадрид да приеме кръг от световния шампионат, то това ще трябва да стане за сметка на надпреварата в Барселона. Такъв вариант е възможен, след като стана ясно, че главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали се е срещнал с представители на испанската столица, за да обсъдят възможността да се организира улично състезание в Мадрид.

Пистата в Барселона има договор за кръг от Формула 1 до края на 2026 година и наскоро трасето беше модернизирано, като в това се включва и осъвременяване на боксовете и другите помещения в основната сграда на старт-финалната права.

“Разбрах за този проект - обясни Сайнц. - Мога само да кажа, че аз ще направя всичко по силите, за да има Гран При на Испания във Формула 1, без значение къде ще е състезанието. Мисля, че в Барселона се справят страхотно и на мен много ми харесва да се състезаваме тук.”

Алонсо: Искам да се боря за титлата, но не съм обсебен от това
Алонсо: Искам да се боря за титлата, но не съм обсебен от това

До появата на Фернандо Алонсо във Формула 1 спортът отстъпваше в Испания на ралитата и MotoGP, но от началото на века това се промени.

И Ферари копира въздушните кутии на Ред Бул
И Ферари копира въздушните кутии на Ред Бул

“Не мисля, че е възможно да има две състезания от Формула 1 в Испания - призна Сайнц. - Виждате как се разраства спортът в Щатите и в останалата част на света. Но съм сигурен, че европейските писти искат да запазят мястото си във Формула 1, а Испания да има състезание всяка година. Мисля, че това е правилното решение.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички