Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Петър Георгиев: Ако тези съдии не ги накажат, аз се отказвам от баскетбола

Президентът на Рилски спортист очаква наказания за съдиитe Венцислав Великов, Станимир Русев и Владимир Занев, които ръководиха четвъртия мач от полуфиналната серия срещу Черноморец, загубен от самоковци с 90:95 след продължение. Шефът на самоковци заяви, че ако те не бъдат санкционирани, той ще се откаже от баскетбола и повече няма да влага пари в клуба. Ето какво каза Георгиев след поражението от ЦСКА със 72:86 във втория мач от серията за бронзовите медали, която беше загубена от тима с 0-2 победи. 

ЦСКА се задоволи с бронзовите медали в НБЛ
ЦСКА се задоволи с бронзовите медали в НБЛ

“От моя страна абсолютно нищо не се е променило. Отборът беше селектиран правилно. Направихме добра предсезонна подготовка. Видяхте, че в процеса на първенството бяхме доста добри. И накрая се получи един спад, който е необясним за мен. Нито условията, нито заплатите са се променили. Не знам дали в друг отбор нещата са толкова точни, колкото при нас. От другата страна някои отбори не играят феърплей спрямо останалите, защото до Нова година играят с един състав, а след Нова година взимат скъпи играчи и обръщат първенството. Това не е добре за баскетбола.

Разбира се, че и ние можехме да направим такова нещо, обаче е в интерес на феърплея, ако играеш през целия сезон със същия състав. Да изгоня трима души от тези, които са играли, и да взема трима с по-високи заплати и да разваля всичко? В тази зала тук, в която не трябва да се играе баскетбол. Виждате, метални винтове - такава зала в света няма. Да се играят полуфиналите и финали, след като имаме правилник, в който пише, че в зала под 500 човека не може да се играе баскетбол. За тая публика, която имат ЦСКА, и тази зала е голяма, защото имат 20 души.

ДАС глоби с 1000 лева президента на Рилски спортист
ДАС глоби с 1000 лева президента на Рилски спортист

Сега не можем да намерим телевизия, която да предава първенството. Казват, че няма гледаемост. Как да има гледаемост, като се правят такива маймунджълъци. Особено последният мач в Бургас, за който нямам думи да оприлича на какво приличаше. Тримата не са нито съдии, нито нищо. Можехме да бием, да отидем в пети мач и който е по-добър, да отиде на финал. Това нещо и психически ги демотивира момчетата. Особено в мача в Самоков те бяха като пребити. След ситуацията в Бургас аз съм на прага да се откажа от баскетбола. Ако смятат, че тези тримата, които направиха това престъпление в Бургас и не ги накажат, аз се отказвам от баскетбола. 12 треньора остават без работа, а 300 деца няма да играят баскетбол.

Людмил Хаджисотиров и Рилски спортист се разделят
Людмил Хаджисотиров и Рилски спортист се разделят

За Людмил Хаджисотиров съм направил абсолютно всичко. 11 години е при мен. Дал съм му пълен картбланш и мисля, че сме работили перфектно. Всеки се изчерпва и му идва нещо в повече и не издържа понякога. Това какво ще се случи тази седмица която идва ще стане ясно. Сега не мога да ви кажа. И от него зависи, и от мен. Първо зависи дали аз ще остана в баскетбола. В Самоков няма да има баскетбол без мен. Рилски спортист ще го има, но баскетбол в Самоков няма да има. Знам какво правя 33 години за баскетбола в този град”, категоричен бе Георгиев.

Последвайте канала ни в

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти