Гледай на живо

"efbet Лига live": ЦСКА - София спечели важно гостуване на Ботев в Пловдив, феновете на няколко пъти прекъснаха мача

ДАС глоби с 1000 лева президента на Рилски спортист

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби в общ размер на 1300 лева след срещата между Черноморец и Рилски спортист от полуфиналните плейофи, играна на 20 май в Бургас. На базата на доклада на Красимир Стойнов, дежурен представител на БФБ, и рапорта за инциденти на Венцислав Великов, старши съдия от срещата, ДАС реши:

- налага на президента на БК Рилски Спортист Петър Георгиев глоба в размер на 1000 лева и принудителна мярка лишаване от длъжностни права за една среща, считано от датата на постановяване на настоящото решение, на основание чл. 35, т. 4 ДАП на НБЛ за отправени обидни думи и заплахи срещу длъжностно лице в среща номер 7 (плейоф полуфинали) между отборите на Черноморец Бургас и Рилски спортист.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

ЦСКА разгроми безличен Рилски спортист и поведе в спора за бронза
ЦСКА разгроми безличен Рилски спортист и поведе в спора за бронза

- налага на Николай Георгиев от Черноморец глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение.

- налага на старши треньора на Черноморец Васил Евтимов глоба в размер на 100 лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение.

- налага на БК Рилски спортист имуществена санкция в размер на 100 лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ за техническо нарушение на скамейката.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти