Макс: Много съм щастлив от първото място

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели първия си полпозишън в Монако и утре ще стартира първи след невероятен трети сектор в последната си бърза обиколка.

„Много съм щастлив от първото място, знаехме, че ще е много трудно да направя обиколка за първото място – коментира след края Макс. – Вчера не започнахме по най-добрия начин уикенда, но постоянно подобрявахме представянето си. В квалификацията трябваше да съберем всичко в една обиколка и да поемам повече рискове.”

Макс коментира и финалния си щурм към първото място.

Верстапен с феноменален полпозишън в Монако, голям провал за Перес
Верстапен с феноменален полпозишън в Монако, голям провал за Перес

„В последната ми обиколка първият ми сектор не беше идеален – допълни Верстапен. – В първия завой бях много внимателен, но преди последния сектор знаех, че изоставам и направих всичко възможно, ударих на няколко пъти стената, но съм щастлив, че за първи път тук съм на полпозишън.”

Алонсо: Надявам се Макс да има лош старт
Алонсо: Надявам се Макс да има лош старт

Какво да очакваме в състезанието от шампиона?

„Трябва ми чист старт, спринтът до първия завой е къс – обясни Верстапен. – В Монако може да се случат много неща, да има кола на сигурността, да завали, много неща. Винаги има някакъв хаос, но в състезателно темпо разполагаме с бърз автомобил, трябва да карам чисто и да съм спокоен.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти