Перес стартира от бокса

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще трябва да започне днешната Гран При на Австралия от алеята пред боксовете, след като неговият отбор направи няколко промени по колата на мексиканеца след вчерашната квалификация.

В нея Перес не успя да запише конкурентно време и трябваше да стартира последен. С оглед тази и без това задна позиция на стартовата решетка от Ред Бул избраха да сложат третата контролна електроника и третата батерия в колата на своя пилот, при разрешени само две бройки от тези компоненти за сезона.

Верстапен разби конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес стартира последен
Верстапен разби конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес стартира последен

Принципно това нарушение би означавало старт от дъното на колоната, но тъй като тези компоненти бяха сменени без одобрението на ФИА Перес ще трябва да потегли от бокса.

Там компания на мексиканеца ще прави Валтери Ботас, който трябваше да стартира 19-ти. От Алфа Ромео обаче избраха да направят промени в настройките на окачването на финландеца, което е нарушение на правилото за закрития парк и той автоматично бива изпратена да стартира от алеята пред боксовете. Промени по настройките на окачването имаше и за Перес, който ще трябва да се нареди зад Ботас на изхода от пит лейна в старта на състезанието.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти