Сайнц: Можех да съм в Топ 3 на квалификацията

Квалификацията в Мелбърн не се оказа особено успешна за пилотите на Ферари, които завършиха 5-и и 7-и, въпреки че в тима смятаха, че могат да са по-напред в класирането. Карлос Сайнц обясни, че SF-23 всъщност се представя по-добре, отколкото показват резултатите, но призна, че ситуацията в кавилифакицитта е била много сложна.

Преди последните бързи обиколки представянето на пилотите на Ферари отново стана жертва на проблемите в комуникацията в тима. Първоначално инженерите обясниха на пилотите, че трябва да направят по две подготвителни обиколки преди да започнат наистина бързата. Леклер обаче се разбра с инженера си твърде късно да започне само с една подготвителна обиколка, но се видя, че тя не стига и Сайнц трябваше да го изтегли и след това да го пропусне напред в края на първия сектор.

Веднага, след като стана това, по радиото на Сайнц казаха, че зад него идва Фернандо Алонсо, който е в бърза обиколка. Проблемът беше, че Фернандо беше в подготвителна обиколки при отместването си, за да мине Алонсо, Сайнц загуби сериозна част от температурата в гумите и изостана.

Верстапен: Всичко ми се получи в последния опит
Верстапен: Всичко ми се получи в последния опит

“Можех да съм в Топ 3 на квалификацията - Обясни Карлос. В първия сектор върнах газта, но във втория и третия поемах повече рискове, записах добра обиколка. Вече съм много по-уверен в колата и мога да натискам повече.”

Доктор Марко каза защо излетя Перес
Доктор Марко каза защо излетя Перес

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти