Гледай на живо

България U15 - Косово U15 0:1

Леклер не очаква чудеса от Ферари в Австралия

През миналата година Шарл Леклер напълно доминира уикенда за Гран При на Австралия във Формула 1. На „Албърт парк“ пилотът на Ферари стартира от първата позиция, спечели състезанието, водейки във всяка една от 58-те обиколки и записа най-бързия тур в хода на дистанцията. Така той регистрира своя първи „Голям шлем“ във Формула 1 и първи за Ферари от този на Фернандо Алонсо в Гран При на Сингапур през 2010.

Този уикенд обаче нещата за Леклер и Ферари изглеждат доста по-песимистично, отколкото бяха преди 12 месеца. За момента SF-23 категорично не е кола, която да може да се бори за победите във Формула 1. Именно това накара Леклер да заяви преди старта на уикенда в Мелбърн, че той и екипът му не очакват да повторят успеха си от преди година.

Ферари подготвя ревизирана версия на SF-23 за "Имола"
Ферари подготвя ревизирана версия на SF-23 за "Имола"

„Тази година ние не идваме за това състезание в същата ситуация, в която бяхме преди година. Ясно е, че нашето представяне не е толкова добро, колкото беше миналата година. Не мисля, че този уикенд ще има някакви чудеса.

„От началото на годината ние показваме добра скорост в квалификациите. Ние обаче трябва да се фокусираме върху представянето ни в състезанията, тъй като колата ни е слаба в тях. Когато условията са правилни ние успяваме да извлечем максимума от колата, но при най-малката промяна в тях, с по-тежките коли, ние започваме да изпитваме затруднения. Аз вярвам, че ние ще сме близо (до челото) в квалификацията, наистина го вярвам, но в състезание картинката ще е сходна (с Бахрейн и Саудитска Арабия)“, заяви Леклер пред медиите преди старта на уикенда за Гран При на Австралия.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти