Ферари подготвя ревизирана версия на SF-23 за "Имола"

Според информация в италианска преса отборът на Ферари подготвя доста ревизирана версия на SF-23, която да направи своя дебют по време на уикенда за Гран При на Емилия-Романя на „Имола“ във втората половина на месец май.

Промените ще включват изменения по пода, страничните кутии и задното окачване на колата. Всички тези промени имат за цел да позволят на Ферари да настройва SF-23 по-ниско, което пък да отключи допълнително представяне.

Сайнц не смята, че има криза във Ферари
Сайнц не смята, че има криза във Ферари

Според данните на медиите в Италия новите странични кутии на Ферари ще приличат повече на тези на Ред Бул, чийто дизайн се оказа най-оптимален още от старта на сезон 2022. Първоначалните планове на Скудерията бяха тези подобрения да бъдат въведени още за Гран При на Азербайджан в края на април, но нужда от повече време за производството на всички компоненти налага по-късното въвеждане на подобренията.

Астън Мартин: Трудно ще настигнем Ред Бул, дори и те да стоят мирни
Астън Мартин: Трудно ще настигнем Ред Бул, дори и те да стоят мирни

В Гран При на Емилия-Романя се очаква да дебютира и обновената версия на болида на Мерцедес – W14, която също ще включва странични кутии, сходни с тези на Ред Бул. Надеждите и на Ферари, и на Мерцедес са тези промени да доближат двата тима до челото на колоната, където в момента Ред Бул доминира.

Сайнц: Доминацията на Ред Бул е заслужена
Сайнц: Доминацията на Ред Бул е заслужена

В първите два старта за годината „Биковете“ спечелиха две двойни победи, а Ферари и Мерцедес все още нямат нито един подиум. В класирането при конструкторите „Черните кончета“ заемат четвъртото място с 26 точки, докато Мерцедес са трети с 38. Ред Бул пък оглавява класирането с 87 от възможни 88 точки.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти