Стивън Хендри се включва в квалификациите за Световното по снукър

Стивън Хендри се включва в квалификациите за Световното по снукър

Квалификациите за Световното първенство по снукър в “Крусибъл” вече имат схема и жребий, като в действие ще видим някои от най-отличителните фигури в джентълменския спорт.

Голямата новина е завръщането на седемкратния световен шампион Стивън Хендри, който досега през този сезон е изиграл само три мача. Великият шотландец няма все още спечелен двубой и не е изработил пари от наградни фондове. Съперникът му в първия квалификационен кръг ще бъде Джеймс Кейхил, който е с 15 победи и 15 загуби в кампанията до момента.

Освен Хендри, в квалификационния поток за “Крусибъл” са още Кен Дохърти, Бари Хоукинс, Стивън Магуайър, Хюсеин Вафей, Антъни Макгил, Марко Фу, Тепчая Ун-Ну, Джими Уайт и някого измежду Динг Дзюнхуей, Гари Уилсън и Райън Дей. Един измежду тримата ще трябва да премине през пресявките за Шефилд, в зависимост от резултатите на провеждащия се тази седмица Шампионат на тура. Уилсън не участва в него и изглежда в най-неизгодна позиция към момента, но разликите в активите им от наградни фондове е пренебрежително малка.

Световният шампион от 1997 година Кен Дохърти ще се изправи срещу 12-кратната световна шампионка при жените Риан Еванс. Любопитен тайландски сблъсък се роди при жребия между Дечават Пумдженг и Минк Нутчарут, която е световна номер 1 при жените и има професионална тур карта от World Snooker.

Марко Фу пък ще опита да осъществи мечтано завръщане в “Крусибъл” след четиригодишно отсъствие, а първото му препятствие ще бъде Мартин О’Донъл.

Формат на световните квалификации:

Първи кръг - участват играчите от 81-во до 112-то място в световната ранглиста срещу играчите от 113-то до 144-то

Втори кръг - 32-мата победители от предишната фаза се изправят срещу играчите от 49-о до 80-о място

Трети кръг - 32-мата победители от предишната фаза ще играят със състезателите между 17-о и 48-мо място

Четвърти кръг - 32-мата победители от предишната фаза се изправят един срещу друг и излъчват 16-мата непоставени за основната схема в “Крусибъл”

Квалификациите ще се проведат от 3 до 10 април, а “Крусибъл” отваря врати от 15 април до 1 май.

Още от Снукър

Виж всички