Куартараро: Невъзможно е да се борим с този мотор

Бившият световен шампион в MotoGP Фабио Куартараро беше категоричен след първото състезание за сезон 2023, че с мотоциклета на Ямаха, не може да се бори за предно класиране. В края на предсезонните тестове изглеждаше, че в Ямаха са постигнали напредък по отношение развитието на мотора за новия сезон, особено що се отнася до темпото в рамките на една обиколка.

Но първият състезателен уикенд в Португалия опроверга тези надежди - Куартараро се класира 11-и в квалификацията и стартира 10-и в неделното състезание заради отсъствието на Енеа Бастианини. Но Фабио се забави при потеглянето и в края на първата обиколка заемаше 15-ото място, оттам до края на състезанието той успя да се изкачи на 8-ото място, но нямаше възможност за нещо повече.

“Разбира се, че беше трудно - призна Куартараро. - Всичко идва от слабата квалификация и освен това два пъти поред направих слаб старт, въпреки че в събота имах проблеми със системата за лаунч контрол. В основното състезание пък избрах траектория, която се оказа неправилна и изостанах много. Състезателното ни темпо не е толкова лошо, но по начина, по който карам този мотор, нямам никакъв шанс да се боря с пилотите в челото. Така че трябва да намерим решение за това. Нашият мотор е различен от всички останали, те имат много повече притискане. Ние имаме скорост, догонваме ги, но нямам сцепление, за да атакувам и да изпреварвам, това е основният проблем.”

Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина
Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти