Де Врийс: Трябва да се представям по-добре

В първите два старта за сезона във Формула 1 пилотът на Алфа Таури Ник де Врийс регистрира две 14-ти места в отделните състезания. В тях той потегли съответно 19-ти в Бахрейн и 18-ти в Саудитска Арабия, което кара самият нидерландецът да бъде силно недоволен от своето представяне до момента през 2023 година.

По-специално Де Врийс коментира показаното от него в Джеда миналата седмица, където по неговите думи той е бил твърде консервативен на старта и веднага след прибирането на колата на сигурността.

„Лично аз не съм доволен от показаното от мен на старта и след колата за сигурност. Мисля, че не атакувах достатъчно, бях твърде консервативен. За мен беше трудно да намеря баланса между това да натискам и да пазя гумите, а на тези писта натискането не е такава част от уравнението, тъй като можеш да натискаш по цялата ѝ дължина.

„Бях твърде консервативен на старта, загубих една позиция, след което заседнах в DRS-влакчето. Докато то се разскъса мина много време, а чак след това можех да започна да атакувам и да се състезавам истински. Аз мисля, че не свърших достатъчно добра работа.

„Във финалните 12 обиколки аз настигах (Гуаню) Джоу, буквално всяка обиколка ми беше квалификационна. Усещах, че имам добро темпо в този момент и просто го настигах, но когато се доближих на секунда и половина от него веднага усетих мръсния въздух, все едно ударих стена. Това ми показа колко важни са стартовете“, обясни Де Врийс.

Новите коли също станаха трудни за преследване
Новите коли също станаха трудни за преследване

Той също така сравни своето представяне с това на съотборника си Юки Цунода, който при излизането на колата на сигурността успя да спечели няколко позиции и така при рестарта зае осмото място, докато Де Врийс рестартира 13-ти и почти моментално загуби една позиция от Логан Сарджънт.

„Аз мисля, че той спечели повече, ако не се лъжа той беше осми или девети, така че от гледна точка позициите той спечели повече. Но в това няма проблем. Това е част от състезанието. Не съм сигурен дали тази кола за сигурност дойде в правилен, или грешен момент, но не зависи от нас. Аз гледам себе си и мисля, че трябва да се представям по-добре в подобни сценарии“, каза Де Врийс.

Въпреки критиките, които нидерландецът сам отправи към представянето си в Джеда, той вярва, че е демонстрирал прогрес спрямо това, което показа в Бахрейн на старта на сезона.

„Трябва да бъдем честни и да погледнем цялостната картинка. Преди квалификацията дискутирахме влизане във втората фаза, но след това, когато направих собствения си анализ си помислих, че със сегашното темпо на колата не заслужаваме да сме във втората част. Нуждаем се от съвсем малко, за да се доближим до средата на колоната и да можем да се възползваме от грешките на другите. Но лично аз усещам, че прогресирам. Определено се чувствах по-силен, отколкото в Бахрейн. Но все още имам много за учене“, заяви Де Врийс.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти