ЦСКА и Левски дадоха съвместна пресконференция преди големия финал

Утрешните съперници във финала в турнира за Купата на България - Левски и ЦСКА, дадоха съвместна извънредна пресконференция, ден преди началото на сблъсъка за трофея. От лагера на "сините" говориха Тити Папазов, Димитър Ангелов и Асен Великов, докато присъстващи за "червените" бяха Александър Чакмаков, Росен Барчовски и Алекс Симеонов. Битката за Купата започва утре от 18:00 часа в столичната зала "Арена София".

Тити Папазов: Утре излизаме за победа, имаме своите шансове срещу ЦСКА
Тити Папазов: Утре излизаме за победа, имаме своите шансове срещу ЦСКА

"Аз съм много доволен, защото когато се роди тази идея, знаехме, че има големи рискове и можем да бъдем критикувани, започна президентът на Левски Константин Папазов. "Затова, че нивото на нашия баскетбол явно не е дорасъл "Арена София" да е трибуна на такъв турнир като Купата на България. Аз съм приятно изненадан от посещаемостта и от атмосферата. Причина за това е изравнената класа на отборите. Дори една разколебана игра през първото полувреме на отбора на Ямбол не може да замъгли много силното представяне от всички и интригуващите двубои. Безкрайно съм щастлив, че Левски е на финал. 

Александър Чакмаков: Много хора казаха, че сме луди
Александър Чакмаков: Много хора казаха, че сме луди

Ако в началото на сезона някой е вярвал, че Левски и ЦСКА ще са на финала за Купата, през март никой не е вярвал. Ние поставихме много висока цел - да запазим отбора, защото имахме ангажимент към хора, които са защитавали Левски. Едно прекратяване участие на Левски оттуку нататък ще бъде пагубно във всяко едно отношение. Целта беше да оцеляваме. Имахме низ от положителни съвпадения. С по-скромни възможности направихме отбор и това е огромна награда за всички. Утре излизаме за победа и смятам, че имаме своите шансове.Левски стигна до шести пореден мач за Купата, след като надви амбициозният тим на Черноморец със 77:73", каза още Папазов.

Росен Барчовски: Дерби ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол
Росен Барчовски: Дерби ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол

"Благодарим на ръководството на залата за положените усилия този баскетболен празник да се получи", заяви членът на УС на ЦСКА Александър Чакмаков. "Зад едно състезание има много организационни мероприятия които не се виждат. Положихме огромния усилия, защото беше предизвикателство да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Залата е много голяма и ние знаехме, че не можем да я запълним. Много хора казаха, че сме луди. Ние казахме "добре, нека да сме луди". Не сме го правили с финансова изгода, въпреки че сега мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това показва, че баскетболът може да бъде печеливш. 

Димитър Ангелов: Закономерно сме на финал
Димитър Ангелов: Закономерно сме на финал

Всички в баскетбола сме в една лодка - независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота. Ние с Тити сме родени на една улица. Това обаче не ми пречи да искам всяка събота да го бия на футбол. В един бизнес сме и искаме да правим баскетбола продукт. Това е било водещото защо искаме да е в София. За съжаление, "Универсиада" беше по-уютна, но не беше възможно да приеме. Залата беше еднакво неутрална за всички отбори. Еднакво бяхме поставени всички като позиция на терена. Аз смятам, че се получи един много красив турнир. Атмосферата е прекрасна, видях много бивши играчи от двата отбора. Хората се върнаха в залата и за мен това е най-големият успех", добави Чакмаков.

Асен Великов: Финалът с ЦСКА е удоволствие за нас
Асен Великов: Финалът с ЦСКА е удоволствие за нас

Още от Баскетбол

Виж всички