Росен Барчовски: Дерби ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол

Наставникът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски изрази своето мнение преди утрешния финал срещу Левски в турнира за Купата на България. Треньорът на "армейците" говори на извънредната пресконференция в Пресклуб "България".

ЦСКА и Левски дадоха съвместна пресконференция преди големия финал
ЦСКА и Левски дадоха съвместна пресконференция преди големия финал

"Смисълът на тази пресконференция е предстоящото събитие между Левски и ЦСКА в най-голямата и най-хубава зала у нас да стигне до максимален брой хора. Ние имаме нужда да привлечем млади хора, деца, семейства и такива, които са отвикнали да идват на мачовете. Това нещо се случи в тия първи два дни и затова решихме, че трябва да го направим в името на тези хора. Важно е да се популяризира това нещо. Важно е тази инерция от класирането за ЕвроБаскет, от мачът България - Португалия, да работим всички заедно. Ние трябва да правим продукт. Не трябва да говорим негативно. Негативно може да се говори в кухнята, да си казваме кривиците, но всички ние трябва да създаваме продукт. Ако нас ни няма, и вие няма да имате работа, така че това е взаимно. Ако сме умни, трябва да правим продукт.

Знам много добре, че лошата новина, критиките, скандалите се консумират повече. Не ми харесва това нещо. Аз лично съм настроен позитивно. Призивът ми е утре да напълним залата. Мечтите трябва да бъдат големи - за да стигнеш донякъде, трябва да са големи мечтите. Призовавам всички да са на мача утре. Ние така започнахме, че можеше въобще да не се класираме сред осемте. По някое време класирането ми се струваше успех, сега обаче се докарахме до положение да мечтаем за титла. Аз не смятам, че ние бяхме фаворити, бяхме един от фаворитите. ЦСКА - Левски е добро за българския баскетбол. Нашият отбор е здрав, днес почиваме, утре малко ще тренираме за един сериозен противник", сподели Барчовски.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти