Александър Чакмаков: Много хора казаха, че сме луди

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков говори на пресконференцията преди утрешния финал срещу Левски в турнира за Купата на България. Срещата е с нов начален час - 18:00, а ето какво каза Чакмаков пред медиите.

ЦСКА и Левски дадоха съвместна пресконференция преди големия финал
ЦСКА и Левски дадоха съвместна пресконференция преди големия финал

"Много се изприказва. Благодарим на ръководството на залата за положените усилия този баскетболен празник да се получи. Зад едно състезание има много организационни мероприятия които не се виждат. Положихме огромния усилия, защото беше предизвикателство да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Залата е много голяма и ние знаехме, че не можем да я запълним. Много хора казаха, че сме луди. Ние казахме "добре, нека да сме луди". Не сме го правили с финансова изгода, въпреки че сега мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това показва, че баскетболът може да бъде печеливш.

Всички в баскетбола сме в една лодка - независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота. Ние с Тити сме родени на една улица. Това обаче не ми пречи да искам всяка събота да го бия на футбол. В един бизнес сме и искаме да правим баскетбола продукт. Това е било водещото защо искаме да е в София. За съжаление, "Универсиада" беше по-уютна, но не беше възможно да приеме. Залата беше еднакво неутрална за всички отбори. Еднакво бяхме поставени всички като позиция на терена. Аз смятам, че се получи един много красив турнир. Атмосферата е прекрасна, видях много бивши играчи от двата отбора. Хората се върнаха в залата и за мен това е най-големият успех", каза Чакмаков.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти