Роберт Гергов пред Sportal.bg: Феновете на ЦСКА са добре дошли, ако решат

Президентът на ЦСКА Роберт Гергов си пожела пред Sportal.bg феновете от агитката в сектор “Г” да дойдат за евентуален финал на Купата на България.

ЦСКА ще трябва да се справи със съпротивата на Балкан, за да стигне до последната фаза на турнира в столичната зала “Арена София”. “Армейците” вчера елиминираха Спартак Плевен, а сега се готвят за още по-сериозно препятствие в лицето на тима от Ботевград, който се радва на много шумна подкрепа в София.

“Радвам се, че се оценява нивото на организация", каза Гергов в специално интервю за Sportal.bg

"Знаете, че в тази зала доста време не се е играл баскетбол. Разпределихме си задачите с Левски и с федерацията, като много решения се взимаха в последния момент. Организационно всичко е наред, виждате, че днес има и повече хора.

19 Купа на България: ЦСКА - Спартак Плевен

Нямаше как да не започнем в 13 часа утре, защото дори на европейски първенства е така - започват около обяд. Целта е всички да имат сравнително равно време за почивка и накрая финалистите да са с един ден пауза за възстановяване.

Най-интересният мач се получи точно на обяд от 13 часа. Не мисля, че е сензация, защото Черноморец победи в Самоков в последния мач. Много хора очакваха такъв резултат.

19 Купа на България: ЦСКА - Спартак Плевен

За ЦСКА мога да кажа, че бяхме много отговорни и стабилни. Всяко момче си изпълняваше задачите по много добър начин. Един треньор може да се радва да има такива проблеми - да не може да реши кой състезател да използва. В началото на сезона имахме противоположните проблеми и сме щастливи, че вече сме в пълен състав.

Не знам дали младите се включват само заради контузиите, но се включват добре. Трябва да благодарим на най-малките момчета - пет-шест от школата, които тренират с мъжете. Те помагат много в тренировките и се включват за по 1-2 минути и виждате, че стоят на скамейката на отбора. Искаме да се чувстват част от състава, независимо колко време играят.

Очаквахме да има много фенове от Балкан. Очакваме и да ги победим, както направихме в последния мач в Ботевград. Естествено, ще бъде много трудно. Вчера (срещу Ямбол, бел.ред.) не срещнаха съпротива. Не очакваме лесен мач, но сме оптимисти. Ние правим каквото трябва, пък да става каквото ще. Но това “каквото ще” трябва да е победа.

Александър Чакмаков контактува с агитката от сектор “Г”. Аз познавам лично някои хора, които са ми и приятели. Те са винаги добре дошли и ако дойдат, ще се радваме”, каза Гергов пред Sportal.bg.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти