Отпада дългоочакваният дуел между Фюри и Усик

Мегасблъсъкът между Тайсън Фюри и Александър Усик (не)очаквано няма да се проведе на 29 април и преговорите между двете страни са прекратени.

ESPN информира, че официалната причина е “липса на разбирателство по ключови детайли за сделката, които са отвъд разпределението на финансите”. По техни данни Фюри е прекратил тренировъчния си лагер за битката.

TalkSPORT цитира промоутъра на Усик - Алекс Красюк - който обяснява отново, че от лагера на Фюри сякаш нарочно поставят нови и нови изисквания с цел да провалят преговорите.

“Те прекалиха. Усик прие разпределение 30/70 в полза на Фюри и това уж беше последното условие. Но след това те започнаха да измислят нови и нови изисквания. Фюри си мисли, че едва ли не може да постави седло на Усик и да го язди. Очевидно се опитва да избегне битката като поставя прекалено много условия и пречки за сделката”, сподели Красюк.

В същия стил е изказването на мениджъра на Усик Егис Климас пред специализирания в бокса журналист Стив Ким, който първи информира за окончателния провал на преговорите. “Независимо колко компромиси направи Усик, те искаха още и още от него”, заяви Климас и допълни, че при това положение украинският боец ще се насочи към задължителна защита на един от трите си шампионски пояса през юни или юли.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти