Треньорът на Ямбол: В България заведенията са пълни, а залите - не

Треньорът на Ямбол Александър Алексиев изрази разочарованието си от разгромната загуба на неговия тим с 66:97 от Балкан в четвъртфинален двубой за Купата на България, игран при шумна атмосфера в “Арена София”.

Специалистът отчете, че вероятно другите отбори имат повече вяра в представянето на неговия състав, отколкото самите му играчи. Също така Илчев подчерта, че голямата цел до края на сезона за Ямбол е да се класира сред първите осем в първенството на НБЛ.

“Болеше много този шамар днес. Не започнахме мача добре и закономерно загубихме. За 20 минути ни вкараха 9 тройки, а в този момент ние имахме 19 грешки. Не отоговрихме на високия интензитет и дългата ротация. На един пас ние не можем да изнесем топката и оттам се получава объркване, а те правят бързи атаки и ни вкарват.

Силите са изравнени на две нива в този турнир. Ние направихме хубави мачове с Рилски, ЦСКА и Левски. Сега имаме цел да се преборим за плейофите. Интересен отбор сме, защото срещу добрите играем по-добре, отколкото срещу по-малките отбори.

Не мога да кажа кой ще спечели. Интуитивно ми идва да кажа Черноморец, но Балкан и ЦСКА играят много силно. Левски имат добър треньор… който спечели, му желая здраве и успех.

15 Купа на България: Балкан - Ямбол

Нека да има финал ЦСКА - Левски и нека залите са по-пълни. Защото в България заведенията са пълни, а не залите. В Македония залите са пълни, а тук - заведенията.

15 Купа на България: Балкан - Ямбол

За играчите, треньорите и отборите е привилегия да играят в най-голямото спортно съоръжение в България. Тази зала е за баскетбол, за тенис, за концерти, но нека има баскетбол - имали сме традиции, нека да продължат", каза Алексиев.

Още от Баскетбол

Виж всички