Васьор: Няма смисъл да се заблуждаваме

Шефът на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор заяви, че “няма смисъл тимът да се заблуждава” за позицията, която заема в шампионата, след като досега нито веднъж пилотите на Скудерията не успяха да се качат на подиума.

В Бахрейн по-слабото темпо на Ферари беше обяснено с много абразивното трасе и износването на гумите, но в Саудитска Арабия, където това отсъства, Карлос Сайнц и Шарл Леклер пак останаха далеч от челото, а този път пред тях минаха и двамата пилоти на Мерцедес.

“Няма смисъл да се заблуждаваме - коментира Васьор. - Това беше първото нещо, което казах на инженерите на анализа на състезанието в Джеда. Най-важното нещо сега е да разберем какво трябва да се направи, за да се измъкнем от тази ситуация. Да видим какво правим добре, и какво - зле, но трябва да сме реалисти. Трябва да променим представянето си.”

Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Ферари няма да прави Б-версия на SF-23

Веднага след това Васьор подсказа, че има идея какво трябва да направи тимът оттук нататък.

Леклер отново предупреди Ферари
Леклер отново предупреди Ферари

“За мен картината е ясна. Колата ни има добър потенциал, но това не е достатъчно в сравнение с представянето на Ред Бул, защото ние не успяваме да извадим на бял свят представянето на колата, от което имаме нужда - допълни французинът. - Първите ни стъпки трябва да са в посока по-добро представяне в квалификацията и да свием разликата с тези, които са пред нас.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти