ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Инфантино се похвали с финансовите резерви на ФИФА, две държави ще са извън редиците на организацията

Резервите на ФИФА възлизат на почти 4 милиарда долара, което ще позволи на организацията да харчи повече за развитието на футбола, обяви по време на 73-ия конгрес на международната футболна федерация преизбраният президент Джани Инфантино.

Заседанието на конгреса се проведе в столицата на Руанда Кигали. Инфантино бе единственият кандидат.

"Резервите на ФИФА, когато дойдох, бяха 1 милиард долара. Сега те са почти 4 милиарда долара", каза той. "Това означава, че можем да харчим повече за развитието на футбола".

"За седем години увеличихме инвестициите седем пъти. Всеки долар, който ще бъде инвестиран в проекти и асоциации, ще бъде осчетоводен. Парите не трябва да се пилеят", добави Инфантино.

Междувременно стана ясно, че Зимбабве и Шри Ланка остават извън редиците на ФИФА. Периодът на изключване на африканската страна бе удължен, след като тя бе извадена през 2022 г. заради намеса на политическата власт в страната във футболните дела.

Шри Ланка също преустанови членството си в организацията, като причината за изваждането е аналогична с тази на Зимбабве.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички