Бърнард Коеч ще поведе силния отбор на Кения за маратона на Токио

Бърнард Коеч ще поведе силния отбор на Кения за маратона на Токио

Бърнард Коеч ще поведе силния отбор на Кения за маратона на Токио, който ще се проведе на 5 март. В отсъствието на миналогодишния победител и световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге, Коеч ще бъде най-сериозният претендент за победа в японската столица.

Коеч има личен рекорд от 2:04:09 часа от маратона на Амстердам преди две години. Неговият сънародник Киприан Котут също е сред най-бързите. Той записа личния си рекорд от 2:04:47 часа в Хамбург през миналата година.

Титус Кипруто е също с резултат под 2 часа и 5 минути. Той завърши втори на маратона в Амстердам през миналата година с 2:04:54 часа.

“Ще бъде чудесно състезание. Тренировките ми вървят добре и имам още две седмици и половина да работя”, сподели Коеч.

Кенийското трио ще се изправи срещу силния етиопец Лема Сисей, който завърши трети на маратона на Берлин през миналата година с 2:03:06 часа.

При жените Кения също ще има силен състав, който ще бъде оглавен от Розмари Уанджиру при отсъствието на миналогодишната шампионка Бригид Косгей, която се готви за маратона на Лондон през април.

Личният рекорд на Уанджиру е 2:18:00 часа от Берлин през миналата година. Джоан Челимо също е сред фаворитките за първото място. Тя спечели маратона на Сеул през миналата година с лично постижение от 2:18:04 часа.

Още от Лека атлетика

Виж всички