Верстапен: Защо да сменяме цветовете?

Още от началото на своето участие във Формула 1 през 2005 година отборът на Ред Бул залага на горе-долу една и съща разцветка всяка година, макар и с леки изменения, основно свързани с различните спонсори на тима.

Тази политика на „биковете“ малко или много не се харесва на феновете на спорта, които очакват от отборите всяка година да има нови и оригинални цветови схеми на колите. Световният шампион Макс Верстапен обаче защити своя екип, казвайки, че не вижда причина отборът му да променя окраската на болида, с който нидерландеца се състезава.

„Нашата разцветка не се е променяла много през годините. Лично аз винаги съм намирал нашата кола за много готина. Тя показва цветовете на Ред Бул, а и ние имаме много успехи с нея, защо да я сменяме? Разбира се ние имаме малко повече лога на колата, нови лога, но само това са промените, нищо други“, заяви Верстапен.

През годините Ред Бул все пак е използвал и специални разцветки в отделни състезания, като последният такъв случай бе в Турция през 2021 година. Тогава колите на Верстапен и Серхио Перес бяха оцветени в бяло, в знак на благодарност към Хонда, които уж се оттегляха от спорта в края на година.

Първоначално тази разцветка трябваше да се използва в Гран При на Япония, която обаче бе отменена заради пандемията от коронавирус. Все пак от Ред Бул решиха да се състезават в бяло на „Истанбул Парк“, тъй като стартът край Босфора се проведе в същия ден, в който трябваше да бъде този на „Сузука“.

Снимки: twitter.com/redbullracing | Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти