Между Априлия и РНФ няма да има стена

Ръководителят на отбора на РНФ Априлия Разлан Разали заяви, че между неговият екип и този на Априлия няма да бъде издигана стена. По думите на малайзиеца шефовете на марката от Ноале искат пилотите на сателитния им екип – Мигел Оливейра и Раул Фернандес да се борят с Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес.

14 MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година

„Целта е ясна. Те искат, където е възможно, да ни виждат пред заводските пилоти. Такова отношение не сме получавали от другите производители – каза Разали пред Crash.net – Сигурен съм, че ако нашите момчета се представят добре, то Априлия ще им окаже максимална подкрепа.

„В крайна сметка, ако нашите пилоти се представят добре, единствената логична стъпка за тях е да отидат в заводския отбор, това е действителността. Тогава обаче ние ще трябва да си търсим нови пилоти! Но аз съм сигурен, че ако нашите момчета се представят добре, независимо дали говорим за Мигел, или Раул, Априлия ще гледа да им помогне по всеки възможен начин, най-вече с нови части“, добави още Разали.

14 MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година

През последните четири години екипът на РНФ (преди това Петронас СРТ) отговаряше за сателитната програма на Ямаха, но двете страни се разделиха в края на сезона. Така за малайзийския екип се откри възможността за партньорство с Априлия, което стартира по време на официалния следсезонен тест в MotoGP в края на миналата година. За малкото време, в което РНФ и Априлия работят заедно Разали вече е усетил огромна разлика в комуникацията с фабриката, спрямо годините съвместна работа с Ямаха.

„Тази година се усеща много различна, дори за мен, най-вече като говорим за връзката с Априлия. Комуникацията на Вилко (Зеленбергер) с Масимо (Ривола) и Паоло (Бонора) е фантастична. Няма никакви бариери, каквито имаше с Ямаха.

„Сега ние знаем с кого точно говорим. Говорим директно с хората, отговарящи за двигателя, с аеродинамистите. Те ни казват точно какво се прави. Прозрачността е фантастична“, коментира Разали.

Снимки: MotoGP

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти