Олимпийски шампион призова за помощ: 30-40 от нашите борци са под развалините

Олимпийски шампион призова за помощ: 30-40 от нашите борци са под развалините

Олимпийският шампион по борба Таха Акгюл отправи отчаян призив за "спешна помощ" в социалните мрежи след мощно земетресение, което разтърси Турция и Сирия. Акгюл, който спечели злато в свободната борба в Рио през 2016 г. и бронз на Игрите в Токио през 2020 г., каза, че сградата, в която се намира клубът му по борба, е била “разрушена“ от земетресението и е оставила 30-40 борци в капан “под развалините“.

В публикация в своята история в Инстаграм Акгюл написа: “Сградата, в която 30-40 от нашите борци остават в клуба по борба в Кахраманмараш, също беше разрушена… Нашите спортисти са под развалините. Чакаме спешна помощ. Помогнете ми, Боже мой!"

Земетресението с магнитуд 7,8 уби най-малко 1300 души в Турция и Сирия според официални лица и беше последвано от вторичен трус с магнитуд 7,5, който удари Турция, Сирия, а също и Иракски Кюрдистан.

Броят на ранените вече е 5385 в Турция и 1089 в Сирия. Трусовете от огромното земетресение бяха усетени и до Кипър, Йордания, Израел, Ливан и Египет.

По-голямата част от щетите са в Южна Турция, както и в Северна и Централна Сирия. За съжаление се очаква броят на смъртните случаи да нарасне с течение на времето.

Снимки: Gettyimages

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти