Кръчлоу най-бърз и във втория ден на теста в Малайзия

Кръчлоу най-бърз и във втория ден на теста в Малайзия

Тест пилотът на Ямаха Кал Кръчлоу даде най-доброто време и във втория ден на шейкдаун теста в MotoGP за 2023 година, който се провежда на пистата „Сепанг“ в Малайзия. В този тест участие могат да вземат единствено тестовите състезатели на отделните производители и единственият новобранец в кралския клас за този сезон – Аугусто Фернандес (Тех3 ГАСГАС).

8 Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 2

Вторият ден на теста край Куала Лумпур бе силно афектиран от дъжд, като реално само в последния час на изпитанията пилотите успяха да излязат на пистата със сликовете. При тези бързи обиколки най-добре се ориентира Кръчлоу, който успя да стигне до 2:02.079. с което победи с 0.519 секунди тест пилота на Дукати Микеле Пиро. Тройката бе затворена от Фернандес, който изостана с 0.691 от лидера, завъртайки 26 обиколки на малайзийското трасе.

8 Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 2

Кръчлоу завърши деня с общо 44 тура зад гърба си с трите различни версии на М1, с които той разполага с тридневния тест на „Сепанг“. Най-активен в рамките на деня бе Лоренцо Савадори, който завъртя 48 обиколки на борда на три различни мотора на Априлия. Италианецът зае четвъртото място в класирането за деня с пасив от 0.870 от Кръчлоу.

8 Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 2

Шейкдаун тестът в MotoGP за 2023 година завършва утре, а в петък стартира и същинската част от предсезонната подготовка в кралския клас, в която участие вече ще вземат и всички състезателни пилоти. За тях ще има само пет дни за подготовка преди старта на сезона, три в Малайзия в края на тази седмица и още два в Португалия след месец.

Снимки: MotoGP

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти