Гледай на живо

Фалстарт за България на старта на евроквалификациите - на живо от Разград след 0:1 срещу Черна гора

Шифрин пропуска спускането на Световното по ски?

Шифрин пропуска спускането на Световното по ски?

Преди година на Олимпийските игри в Пекин Микаела Шифрин стартира в абсолютно всички дисциплини от състезанията по ски алпийски дисциплини. Американката обаче може и да не повтори това си постижение на започващото утре Световно първенство в Куршевел и Мерибел (Мерибел).

В Мерибел, където ще бъдат състезанията при дамите, Шифрин може и да не участва в спускането, което е предвидено за следващата събота, но по думите на самата американка това все още не е сигурно. Тя обаче възнамерява да участва в утрешната алпийска комбинация, която ще включва супергигантски слалом и слалом. Тя също така планира участие в същинското Супер-Г в сряда, както и в стартовете в техничните дисциплини във втората седмица на шампионата, с изключение на паралелните състезания.

„Планирам да участвам в комбинацията, Супер-Г, гигантски слалом и слалом. Това може и да се промени, но за сега планът е такъв“, каза Шифрин пред медиите.

Преди две години на Световното в Кортина д‘Ампецо (Италия) Шифрин спечели златото в комбинацията, среброто в гигантския слалом и бронза в слалома и Супер-Г. В своята кариера тя има общо шест световни титли, включително четири поредни в слалома между 2013 и 2019. Към тях тя прибави тази в Супер-Г от Оре 2019, както и от комбинацията в Кортина преди две години.

На Олимпиадата в Пекин преди 12 месеца Шифрин преживя един огромен провал, тъй като не успя да стигне до финала на първите маншове и в слалома, и в гигантския слалом. Освен това тя не финишира и слалома за комбинация, а в спускането и Супер-Г завърши съответно 18-та и 9-та. Най-доброто ѝ класиране на Игрите в китайската столица дойде в отборния старт, в който американският тим се класира за 4-то място.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти