Защо Доменикали не излезе на сцената в Ню Йорк

Защо Доменикали не излезе на сцената в Ню Йорк

Протяжното и на моменти откровено скучно представяне на новите цветове на Ред Бул за сезон 2023 във Формула 1 завърши с неприятна изненада - във финалната част на сцената трябваше да говори главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали, който обаче не се появи. Водещите го поканиха на сцената, но без реакция, след това единият от водещите - Марти Смит директно попита дали Доменикали ще дойде, получи отрицателен отговор в слушалката и оттам нататък продължи с програмата.

След това стана ясно, че Доменикали е бил в залата, където беше представянето на Ред Бул, но точно в този момент е бил зает. Преди това Доменикали е научил, че основната част в сценария няма да е обявяването на сделката с Форд и влизането на гиганта във Формула 1, а представянето на други спортисти, спонсорирани от Ред Бул, новата колекция спортни облекла и чак накрая представянето на новите цветове и съюза с Форд.

Заради това Доменикали е заявил на организаторите, че няма да участва и няма да говори на сцената, където по сценарий пред него говори главният изпълнителен директор на Форд Джим Фарли. Но организаторите не успели да нанесат тази промяна в сценария и да я съобщят на водещите.

Хорнър обясни за разликата между Форд и Порше
Хорнър обясни за разликата между Форд и Порше

“В момента, в който повикаха Стефано Доменикали той беше при мен и даваше интервю за слушателите на радио SiriusXM - съобщи днес репортерът Крис Медланд. Той ми каза, че е казал на организаторите за решението си и беше сигурен, че това е било отразено в сценария. Причината за решението на Доменикали се крие в това, че основният акцент на цялото събитие беше насочен към Ред Бул, а не към завръщането на Форд, което е резултат на въвеждането на тавана на бюджетите и новите правила за задвижващите системи. Доменикали не искаше да помага на Ред Бул в това отношение, тъй като тимът и Формула 1 имат различни интереси.”

Перес: Целта ми този сезон е титлата
Перес: Целта ми този сезон е титлата

Все пак, след края на прякото предаване Доменикали се качи на сцената, поздрави всички участници в представянето и им благодари за интереса към Формула 1.

Форд: Връщаме се и заради новите технически правила
Форд: Връщаме се и заради новите технически правила

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти