Фьодор Емеляненко: Запомнете ме като вярващ човек, който спечели сърцата на феновете

Фьодор Емеляненко: Запомнете ме като вярващ човек, който спечели сърцата на феновете

Този уикенд ще гледаме последната битка с участието на легендата Фьодор Емеляненко.

"Последният император" ще се бие с шампиона в тежка категория Райън Бейдър. Двамата ще се изправят един срещу друг в главната битка на галавечерта Bellator 290, която ще се проведе в Калифорния. 46-годишната легенда ще сложи край на кариерата си след 23 години в играта.

На пресконференция Емеляненко съобщи, че това ще бъде последната битка в неговата кариера. Фьодор не планира да се боксира, защото вече не издържа на натоварването.

"Да, много се радвам, че това е последната ми битка. Разбира се, помня всичките си битки. Успешните, бързи битки са приятни, защото са мимолетни.

Но една от най-запомнящите се за мен е битката с Антонио Ногейра за шампионската титла, първата. Имах прекрасна кариера, слава Богу. Ако не е имало битка с някого, значи не е трябвало да се случва.

Бих искал да бъда запомнен само като вярващ и спортист, който спечели сърцата на феновете. Бeз излишни приказки, без псувни, без някакви вулгарни, низки думи за съперника. А именно с работата, която свърших на ринга.

Виждайки как сега звездите на ММА се представят в бокса, разбира се, ми минаваха мисли дали мога да се бия по същия начин или не. Но искам да завърша спортната си кариера. Абсолютно.

Ще продължа да участвам в ММА, но като треньор Имам си екип. Аз винаги ще бъда с тях, ще им помагам с каквото мога.

Плеяда от звезди в залата за последния бой на Фьодор Емеляненко
Плеяда от звезди в залата за последния бой на Фьодор Емеляненко

Целият ми живот е бил в спорта, така че не мога да си представя себе си без спорт. Затова искам да споделям опита си, да давам съвети. Дори и да имам друга работа или хоби, спортът вече е в кръвта ми.

Време е да приключим. Семейството ми ме чака дълго време. И майка ми ме пита, писна й да се тревожи. И разбира се, възрастта. Натоварванията, които изпълнявах, вече не мога да ги издържам", каза Фьодор пред медиите.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти