Хорнър коментира новите шефове на Ферари и Уилямс

Хорнър коментира новите шефове на Ферари и Уилямс

В хода на зимната пауза във Формула 1 част от тимовете на стартовата решетка се сдобиха с нови шефове, като може би най-значима беше промяната във Ферари, където Матиа Биното бе заменен от вече бившия ръководител на Алфа Ромео Фредерик Васьор. Другата по-интересна промяна е в Уилямс, където напусналият Йост Капито бе заменен от бившия главен стратег на Мерцедес Джеймс Ваулс.

Маса: Васьор трябва да действа бързо във Ферари
Маса: Васьор трябва да действа бързо във Ферари

В същото време двата отбора от семейството на Ред Бул, а именно Ред Бул и Алфа Таури, се радват на доста голяма стабилност на ръководния пост. Начело на „Биковете“ вече 18 годиниа е Кристиан Хорнър, докато Франц Тост оглави Алфа Таури още през 2006 година, когато Ред Бул закупи Минарди и го ребрандира първо на Торо Росо, а в последствие и Алфа Таури.

Двамата са и най-дълго служещите ръководители на отбори във Формула 1 в момента, а третото място в тази класация е за Тото Волф. Австриецът пое управлението на Мерцедес в началото на 2013 година и вече 10 години ръководи „Сребърните стрели“.

„Беше интересно да наблюдаваме всички тези промени през зимата – заяви Хорнър пред Motor Sport Magazine. – Съчувствам на Матиа, защото в крайна сметка той свърши добра работа. През миналата година Ферари направи голяма крачка напред спрямо предходните сезони, така че за него е трудно след толкова много години във Ферари.

„Колкото до Фред, ще бъде интересно да видим дали той ще спори за същите неща, за които спореше и докато беше в Заубер. Но да не забравяме, че той е много способен човек. Така че да, ще бъде интересно. Сигурен съм, че всички те са много способни. Ще видим каква ще бъде динамиката в следващото събиране на комисията за Формула 1.“, каза още шефът на Ред Бул.

„Лично аз не познавам Джеймс толкова добре, но и той е много способен човек. Сигурен съм, че Уилямс са проучили добре нещата и е хубаво, че те му дават този шанс. Определено смята, че за Уилямс предстоят хубави неща“, завърши Хорнър, коментирайки преминаването на Ваулс от Мерцедес в Уилямс.

Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен отбор на Мерцедес
Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен отбор на Мерцедес

Освен в Уилямс и Ферари промени на ръководния пост имаше още и в Макларън, където Андреа Стела поема управлението на тима от Уокинг от Андреас Зайдъл. Зайдъл пък преминава в Хинвил, където заема поста главен изпълнителен директор на Заубер.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти