Семинар на тема "Ролята на треньора при подрастващите" се проведе в София

Семинар на тема "Ролята на треньора при подрастващите" се проведе в София

Следвайки своята стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите по волейбол, българска федерация продължава инициативата си за провеждане на семинари в цялата страна. Третият на тема "Ролята на треньора при подрастващите" бе в София. Първият мина в Разлог, а вторият - в Плевен.

Главен лектор отново бе Никола Димитров, като присъстваха и Евгени Иванов – председател на Комисията за детско-юношески волейбол и Николай Иванов, член на същата Комисия, по чиято инициатива се провеждат обученията.

Домакин на събитието бе зала „Левски София“, като участие взеха 23-ма волейболни специалисти от регион „Витоша“.В помощ на форума бяха и младите състезатели от ВК Левски София, които показаха голям ентусиазъм при асистирането за практическата част.

„Това е поредния семинар, който организираме в страната - коментира Евгени Иванов. - Той мина успешно и смятам, че е от полза на всеки един треньор. Желанието ни е това да стане регулярна практика. Ще се стремим такива семинари да продължат да се организират, за да може нашите специалисти да са в крак със световните тенденции. Получи се много дълга дискусия в теоретичната част. Тя продължи по-дълго от предвиденото и това е положително, защото треньорите активно участваха в разискванията.“

БФ Волейбол предвижда семинарите по темата „Ролята на треньора при подрастващите“, които да подкрепяни от партньорите на инициативата фондация „За Пример“ и Amusenet Interactive, да се проведат във всички региони на страната.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти