В рамките на месец Eurosport ще предава събитията от Световното първенство по зимни спортове

В рамките на месец Eurosport ще предава събитията  от Световното първенство по зимни спортове

Феновете на зимните спортове ги очаква месец, изпълнен с адреналин и екшън, с участието на най-великите атлети, които спортът може да предложи с над 120 часа предаване на живо за четири събития от Световните първенства по телевизионния канал Eurosport и на www.eurosport.com.

С ненадмината експертиза и някои от най-осведомените експерти в зимните спортове Warner Bros. Discovery Sports ще ще бъде дом на зимните спортове в цяла Европа през февруари и март с телевизионния канал Eurosport и www.eurosport.com.

Скот Йънг, старши вицепрезидент “Съдържание и продукция” в Warner Bros. Discovery Sports Europe, споделя: „Като дом на зимните спортове, ние сме в уникална позиция да използваме нашия задълбочен спортен опит, всеобхватно портфолио от права, обхващащо най-големите събития в календара и несравнимия мащаб на нашите канали и платформи, за да ангажираме милиони фенове на зимните спортове всяка година.

Той допълва още: „През 2023 г. нашият ангажимент към съдържанието не само ще обслужва феновете с повече от 600 зимни спортни събития и с повече от 120 часа на живо през четири световни първенства само през следващия месец, но също така ще разказваме историите на спортисти, които отключват силата на този разнообразен и вълнуващ спорт. Подкрепени от възгледите на някои от най-разпознаваемите звезди на зимните спортове, ние сме уверени, че можем да предоставим възможно най-доброто зрителско изживяване, което ще помогне на нашето отразяване на зимните спортове да достигне още по-големи висоти.“

Първото от четирите събития на Световното първенство стартира в Куршевел

Едномесечният празник на зимните спортове започва със Световното първенство по ски алпийски дисциплини на FIS** 2023. Тридесет и шест часа предаване на живо, започващо на 6 февруари, през линейни и дигитални платформи, ще бъде придружено от набор от уважавани експерти, които ще коментират през двете седмици на състезанието от Куршевел. Олимпийската златна медалистка Тина Мазе, италианската олимпийска звезда Франческа Марсалия и бившият професионален алпийски скиор Готие Де Тесиер ще бъдат на място в югоизточна Франция, със своите анализи за зрителите, които гледат ще следят състезанието.

Освен това Warner Bros. Discovery ще си партнира с британския скиор от Световната купа Дейв Райдинг, за да създаде ексклузивно съдържание, даващо на феновете представа за живота на спортист в зимните спортове, който се състезава на върха на своята професия.

Биатлонистите ще нажежат емоциите в Оберхоф

След двегодишно отсъствие, Световното първенство по биатлон на IBU*** се завръща този февруари със суперзвезди в дисциплината като Йоханес Тингнес Бьо, Хана Оберг, Дениз Херман-Уик и Мартин Понсилуома - всички борещи се за слава. Олимпийският златен медалист Майкъл Рьош ще бъде на място в Оберхоф, Германия, като експерт по биатлон на Eurosport, където Warner Bros. Discovery ще предава 14 часа на живо по Eurosport и от 8 до 19 февруари.

Смелчаците на зимните спортове се отправят към Източна Европа

Световното първенство по сноуборд, фрийстайл и ски на FIS 2023** се отправя към Бакуриани, Грузия (19 февруари – 5 март), като феновете на зимните спортове в цяла Европа ще имат достъп до 26 часа предаване на живо чрез Eurosport и www.eurosport.com. Френският скиор в свободен стил Кевин Ролан ще бъде на място за Warner Bros. Discovery, анализирайки случващото се, тъй като някои от най-големите личности в спорта ще се борят за общо 30 медала – 16 за свободен стил и свободни ски и 14 за сноуборд.

Уважавани експерти на място в Планица

Двама от най-успешните атлети в зимните спортове Мартин Шмит и Юстина Ковалцизк ще бъдат базирани в Словения за 11-те дни състезания на 43-то Световно първенство по ски на FIS** от Планица в Словения (22 февруари – 5 март). Зрителите в цяла Европа ще могат да се насладят на 47 часа предаване на живо по Eurosport и www.eurosport.com, тъй като най-добрите мъже и жени спортисти в света ще се съревновават в множество състезания по ски скокове, северна комбинация и бягане. Норвегия доминира във всяко едно от световните първенства по ски скандинавски дисциплини от 1999 г. насам, като тазгодишното събитие е първото, което включва състезанието за смесени отбори в северната комбинация.

Отразяването на Warner Bros. Discovery на събитията на живо от всяко от мероприятията на Световното първенство ще бъде допълнено от репортажи и анализи на дигиталните платформи на Eurosport, които ще включват акценти, експертни мнения, клипове от пресконференции, клипове зад кулисите и серия от анализи. Феновете, които гледат на дигитални платформи, също ще имат възможност да избират коментар на 11 езика.

През 2023 г. Warner Bros. Discovery Sports ще покаже несравнимо ниво на зимни спортове на живо и от световна класа за феновете, включително повече от 3500 часа на живо и 600 състезания по Eurosport.

Миналата година Warner Bros. Discovery Sports успешно мащабира отразяването на най-големия празник на зимните спортове за зрители в 50 пазара в Европа, когато ангажира рекордна публика за Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 г., включително предоставяйки всеки момент на 156 милиона европейци, които активно следяха зимните спортове на платформите на компанията.

Ключови дати:

6 - 19 февруари - FIS Световно първенство по ски алпийски дисциплини 2023, Куршевел, Франция

8 - 19 февруари - Световно първенство по биатлон на IBU, Оберхоф, Германия

19 февруари - 5 март - FIS Световно първенство по ски, сноуборд и фрийски, Бакуриани, Грузия

22 февруари - 5 март - FIS Световно първенство по скандинавски ски, Планица, Словения

Още от Медии

Виж всички