Александър Алексиев: Допуснахме немалко грешки

Александър Алексиев: Допуснахме немалко грешки

Наставникът на Ямбол Александър Алексиев обясни причините за поражението от шампиона Балкан със 76:98 в двубой от 18-ия кръг на НБЛ.

Балкан без затруднения срещу Ямбол
Балкан без затруднения срещу Ямбол

"Допуснахме немалко грешки, а причината за това е, че Балкан игра много интензивно и в нападение, и в защита. Според мен не бяхме възстановени. Това ни бе най-тежкото пътуване - първо до Плевен, след това веднага до Ботевград. В Плевен играхме силно, дори изпуснахме победата. Но срещу Балкан, който играе на високи обороти, трудно можехме да се противопоставим. Друг основен проблем, който е от началото на годината, е късата ротация. Другата седмица предстои да започне подготовка Георги Герганов. В най-скоро време очакваме да се присъедини и Павел Маринов. Надявам се с тях двамата, с младите в отбора, с американците, които още има какво да учат, не са сърби. И със завърналия се Матушев се надяваме да приличаме на добър отбор",

"Не бяхме достатъчно фокусирани. Направихме доста грешки в нападение. Това би бе първи мач след завръщането ми, добре се чувствам, тепърва започвам да тренирам с отбора. Що се отнася до завръщането ми в родния Ямбол, мисля, че това бе най-доброто за мен решение, в досегашния ми клуб имаше известни проблеми", каза новото попълнение на тима Александър Матушев.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти