Петър Златанович: Доволен съм от желанието

Петър Златанович: Доволен съм от желанието

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович говори след убедителната победа над Ямбол с крайното 98:76 в двубой от 18-ия кръг на НБЛ. Ето какво каза наставникът на "зелените":

Балкан без затруднения срещу Ямбол
Балкан без затруднения срещу Ямбол

"Доволен съм от желанието. След един такъв мач в Бургас не беше трудно играчите да се мотивират сами, за да изиграят добър мач. Естествено, че грешките са ключов фактор във всяка една среща. И преди мача в Бургас, и преди този, правехме тренировките четирима на четирима, нямахме достатъчно играчи за пет на пет. Мисля, че оттогава се получават тези грешки. Все още нямам яснота кога ще се върне в игра Христо Захариев. Същото се отнася и за очакваните нови попълнения. Срещу Ямбол дадох повече минути на младите играчи, но не мога да кажа, че съм много доволен от тях. Можеха доста по-добре да изиграят някои ситуации. Иначе на тренировки се включват добре".

"Доволен съм от представянето на отбора. Изиграхме добър мач в нападение, макар че имаме още доста резерви. След загубата в Бургас, а всяка една загуба никак не е приятна, те мотивира малко повече да играеш и да покажеш, че тя е била случайна. Има 30 мача в редовния сезон, надявам се все повече да напредваме и да няма повече такива изненадващи загуби. Една загуба не е кой знае какъв проблем. Очаквам нелек мач във Варна, Черно море са приятната изненада, играе доста бързо. И ако искаме да постигнем победа, трябва да подходим доста сериозно към този мач", добави капитанът на тима Димитър Димитров.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти