Чавдар Костов: Имаме нужда от такива завързани мачове

Чавдар Костов: Имаме нужда от такива завързани мачове

Рилски спортист записа 17-ата си поредна победа от началото на сезона в НБЛ, която нямаше да дойде без поредните страхотни изяви на своя капитан Чавдар Костов, който завърши с 18 точки и 6 борби. Ето какво каза лидерът на самоковци след срещата:

Рилски изкова победа №17 без треньора си и основен играч в Пловдив
Рилски изкова победа №17 без треньора си и основен играч в Пловдив

“Това вече ни е може би втори или трети мач, който започваме доста слабо през първото полувреме и след това излизаме преобразени. Имаме нужда от такива завързани мачове. Трябва да променим това нещо и да бъдем концентрирани от самото начало. Започнахме доста меко в защита, те вкараха 47 точки първото полувреме, а през второто - 31. Надявам се да ги променим тези неща и в бъдеще да имаме по-добри мачове. В мача с Берое също имахме проблеми с борбата в нападение, днес абсолютно по същия начин. Това е може би първият ни мач, в който изпускаме толкова много наказателни удари. Ако бяхме вкарали поне 20% от тях, щяхме да победим с по-голяма разлика. 

Треньорският ни щаб е едно цяло. Удо го няма почти цяла седмица, но смятам, че се бяхме подготвили доста добре за мача. В началото обаче бяхме доста разконцентрирани и трябва тези неща да ги променим. Да се пробват останалите - ние продължаваме нашата серия. Всеки отбор има леки спадове в играта, така че при нас вероятно е в тези няколко мача. Надявам се да покажем друго лице в следващите двубои и да продължим с убедителните победи”, заяви Чавдар Костов.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички