Давид Давидов пред Sportal.bg: Ето какви промени ще бъдат гласувани в устава на БФ Волейбол

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и един от президентите на волейболен клуб Левски София Давид Давидов бе специален гост днес във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

На 18 януари на свое заседание на Управителния съвет на БФ Волейбол бе взето решение да се проведе редовно Общо събрание на БФ Волейбол, на което да бъде намален броя на членовете на УС, а освен това да бъдат внесени промени в устава на родната централа.

Давид Давидов в Block Out: Приемаме решението на FIVB
Давид Давидов в Block Out: Приемаме решението на FIVB

“Освен броя на членовете на Управителния съвет, основните промени ще се изразяват в по-стриктни правила в процеса на вземане на решения, ангажиране на федерацията с по-дългосрочни и по-високи финансови ангажименти. Тоест включване на договори от страна на федерацията над определена срочност и над определена сума. Това определено трябва да бъде предметна санкция от УС, което до момента уставът не беше предвидил. Тоест досега председателят можеше да ангажираше по всякакъв начин без това да има предметна санкция, сега това ще се промени. Искам да поздравя и Любомир Ганев, че той не възрази срещу такава негова ограничаваща промяна”, заяви Давид Давидов специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Вицепрезидент на БФВ пред Sportal.bg: Всички искаме и се надяваме Матей Казийски да помогне на националния отбор на България
Вицепрезидент на БФВ пред Sportal.bg: Всички искаме и се надяваме Матей Казийски да помогне на националния отбор на България

“Ще искаме да променим и броя на членовете на клубовете, тоест в рамките на един УС един клуб да няма повече от един представител. В момента има няколко клуба представени от двама души. Искаме да създадем правилник за работа на този УС, който да е свързан със съответни последствия при брои отсъствия на членовете, неявяване на комисии. Все пак, влизане в една такава организация, трябва да ти е известно, че това ще ти отнема известно време веднъж в месеца и трябва да си сигурен, че можеш да отделиш такова време. Ако прекалено често се случва приоритетите да са някъде другаде, то може би няма смисъл от това участие и това присъствие. Искаме да коригираме и една практика, която според мен не е достатъчно изчистена, а именно гласуването с пълномощни. В момента има възможността отсъстващият да упълномощи свободно друг свой колега. Аз бих искал това да се случва с предварително изпратен дневен ред на заседанията и упълномощилият да упълномощава колегата си с ясна позиция за гласуване по всяка една точка от дневния ред. В момента се хвърля едно пълномощно и човекът, който разполага с него гласува както прецени без да е ясно каква е позицията на колегата му, който отсъства в момента. Трябва да се вложат малко повече правила в начина на работа. Това са основните промени - повече контрол, повече участия на УС в основните решения, които трябва да се вземат от федерацията”, добави Давид Давидов пред Sportal.bg.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички