Горна Малина в еуфория, след като Звездец спечели Купата на България

Ще се борим за титлата във Висша лига, заявява треньорът Иван Генков

След триумфа на мъжкия отбор на Звездец на Купа България Висша лига и спечелването на първи исторически трофей за клуба, в Горна Малина цари еуфория и страхотен интерес към волейболния тим и към този спорт.

В малкото градче, разположено в близост до София, се говори само за волейбол и неговото бъдеще, а вече мечтите са и за елита. Това споделиха днес представители на Горна Малина на специална пресконференция в Пресклуб „България“. На нея присъстваха треньорът на ВК Звездец Иван Генков, капитанът на тима Стефан Славков, MVP на Купата Пламен Георгиев, Андреа Иванов – най-резултатният състезател на Звездец и кметът на Община Горна Малина – инж. Ангел Жиланов. 

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Историческият трофей идва в навечерието на юбилей, в който през 2024 година в Горна Малина ще се честват 65 години от организираното волейболно движение в града. Спортът се превръща в лице на града и витрина на Общината, която има амбиции за развитие.

9 Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)

Преди срещата с медиите волейболистите на Звездец са имали визита в Общината, където представили Купата. От своя страна са получили уверения за подкрепа за успешен завършек на сезона. След това са посетили и един от основните си спонсори, където също показали Трофея. Фирмата пък ги е наградила с премия от 5000 лева, която е за треньорите и състезателите.

9 Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)

„Това е най-стойностния трофей, който е печелил този клуб в исторически план, тъй като през следващата година ни предстои честване на 65 години волейбол в Горна Малина“, заяви треньорът Иван Генков, за когото Трофеят е отплата за дългогодишните усилия и идва като истински подарък по случай днешния му рожден ден.

9 Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)

„На финала се получи невероятна емоция. Няма как да скрия – това бе първи такъв мач с такъв заряд и с такава стойност, пред който се изправяме. Имаше притеснения и в отбора, и за мен лично като треньор. Самото живо предаване бе допълнителен фактор за известни смущения. Но явно мотивацията и духа си казаха думата. Фактът, че съм успял да събера момчета с характер, интелегентни и добри повлия. В основата на успеха не е само финалният мач, но и пътя, по който стигнахме до него. Изиграхме тежки мачове . Особено на ¼-финалите срещу водача в класирането на Западната група на Висша лига – Ботев (Луковит), който е идин от стойностните отбори и през изминалата година бе в елита. Двубоят бе много драматичен, особено в тайбрека, в който се наложихме с 15:13. Но това ни накара да повярваме в силите си и да продължим да побеждаваме. Продобитата увереност от успехите се отрази на финала срещу Етрополе“, разкри още треньорът.

9 Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)

„В самия финал победихме с дух, желание и малко късмет. Винаги го има това в спорта. Помолих се къмета да бъде на наша страна и наистина нещата се случиха. Смятам, че определено Етрополе беше фаворит. В техните редици има играчи с дългогодишен опит и такива, играли в елита, но чисто от волейболно естество успяхме да си свършим работата.“

В спора за Трофея, който се проведе в зала „Васил Левски“ в Пазарджик,  тимът на Звездец се радваше на солидна агитка, дошла специално за подкрепа на своите в мача. Иван Генков благодари на феновете и сподели, че не е очаквал това да се случи.

9 Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)

„Не съм очаквал такава мощна подкрепа. Не съм си и представял, че Звездец може да молибилизира такава публика и то в Пазарджик! Това не е случвало в Горна Малина и съм много приятно изненадан. Благодарности за всички, които ни подкрепиха. Нашата агитка бе по-мощната от етази на Етрополе и това бе разковничето за успеха“, каза още той.

Наставникът на Звездец заяви, че апетитът идва с яденето. И целите се повишават, като сега вече са не само участие в плейофите, каквито са били първоначално, но и за спечелване на титлата във Висша лига. Но не на всяка цена.

„С такъв колектив, с какъвто разполагаме, можем да постигнем нещо голямо. Но да не пресилваме сега нещата. Винаги съм се старал да вървим стъпка по стъпка. Ентусиазъм и огромно желание за реализицаия има. Трябва да го въплатим на терена. Първо да влезем в плейофите и след това ще се борим за върха. Най-важната цел сега е да запазим отбора. Защото вече има голям интерес към нашите играчи. Надявам се отборът да се запази и състезателите да са здрави. От тук нататък ще направим каквото е по силите ни да се борим за титлата. Дали ще стане времето ще покаже“, завърши Иван Генков.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Волейбол

Виж всички