Волейболистките на Казанлък са Отбор на годината в община Казанлък за втори пореден път

Волейболистките на Казанлък са Отбор на годината в община Казанлък за втори пореден път

Женският отбор на ВК Казанлък бе отличен за Отбор на годината в община Казанлък за втори пореден път. 

През изминалата година тимът завърши с бронзовите медали в първенството за сезон 2021/2022, а през новия сезон достигна до финалната четворка за Купата на България. За Треньор на 2022 г. бе отличена Мариана Ламбова - наставник на гимнастичките на „Розова долина“. Състезателката по ММА Теа Арезу, бронзов медалист от Европейското първенство за аматьори в Италия, за втора година бе избрана за Спортист на Казанлък на 2022 година. 

Тя е състезател на клуб „Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов. 

В подреждането за Млад спортист на 2022 година състезателката на ВК Казанлък Симона Анастасова завърши на седма позиция. 

Първи е Георги Христов от клубът по карате „Шори Доджо“, следван от Мария Караиванова (СКА „Пендарева“), Ан- Мишел Христова от „Шори Доджо“, Тодор Марков („Брадърс ММА“), Павел Димитров (КК „Лястовица“), Самуил Гигов („Шори Доджо“), Кевин Хаджиев (КК „Лястовица), Зорница Желева (клуб по таекуондо „Кентавър“) и Мария Колева (КЕС „Селт“). в категорията бяха номинирани 18 млади надежди на казанлъшкия спорт. В почетната тройка на най-успешните спортисти са Илиян Дянков от клуб по карате „Шори Доджо“ и таекуондистът Любомир Богданов от клуб „Кентавър“. 23 спортисти от казанлъшки клубове с постижения от световни, европейски, международни състезания и държавни първенства бяха номинирани в ежегодната класация на Община Казанлък за Спортист на 2022 година. Те са представители на 13 клуба, развиващи дейност на територията на общината. 

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

В ТОП 10 на състезателите влязоха: Йоанна Недялкова (КЕС „Селт“), Радостина Гачева (ЛК „Цветанка Христова“), Иван Бонев (КЕС „Селт“), Иван Цончев (ендуро), футболистът на „Розите“ Пламен Колев, Иван Тодоров (КК „Лястовица“) и Ергюн Муртев („Брадърс ММА“).

Още от Волейбол

Виж всички