Стефано Патриарка: Финалът за Купата бе една от целите ни за сезона

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) отстъпиха на Хебър (Пазарджик) с 2:3 гейма след истинска драма във финалния спор на турнира за Купата на България, който се проведе в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Италианският център на бургаския тим Стефано Патриарка говори пред BGvolleyball.com за сблъсъка, и сподели и впечатленията си за турнира, както и от работата със сънародника си Франческо Кадеду.

Ето какво каза той:

"Беше велико, това беше една от нашите цели за сезона. Свършихме страхотна работа в трите дни от надпреварата. Знаехме, че трябва да направим нещо специално да изненадаме съперника, така че натиснахме на сервис и блокирахме много добре. В третия гейм Хебър започна да играе много ефективен волейбол и ни беше трудно да играем като в първите два гейма. Имат страхотни играчи, които допринесоха за обрата от 0:2 до 3:2 гейма."

"Със сигурност не съм щастлив, имам шампионски манталитет, така че е трудно да бъда победен, след аванс от 2:0 гейма. Хебър обаче заслужи успеха, като не се предаде", коментира италианецът.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

"Никога не съм играл в тридневен турнир - физически е много трудно. Ние бяхме в добра форма за надпреварата, благодарение на нашия кондиционен треньор и щаба ни като цяло."

"Франческо промени много неща в игровата ни система. Отборът се разбира чудесно с него и ние вярваме в работата му", заяви центърът.

"Надявам се, че с тази промяна и нова ментална настройка можем да направим хубав втори полусезон. Със сигурност ще опитаме да постигнем целта си да играем и финал в първенството. Наистина вярвам в това", завърши Патриарка.

Снимки: nvl.bg/startphoto.bg

Още от Волейбол

Виж всички